Akustični Kotni Absorber Panel – AP4

angl. Bass Trap, Corner Absorber

Akustični panel omogoča, da prostor akustično uredimo in znižamo hrupe, s pomočjo absorbiranja zvoka. Preprosta montaža v kote nam omogoča, da prostor spremenimo v ušesom prijazno okolje. Primerni so za nameščanje v kontrolne sobe, snemalne studije, glasne sobe, radijske studije, predavalnice, dvorane, učilnice in druge prostore. Prijeten zunanji izgled in postavitev panela, nam bosta dala ugoden občutek bivanja in sočasno popestrila prostor.

Paneli so izdelani iz večih različnih materialov, kot so materiali z absorbcijskimi lastnostmi, akustične tkanine, razni filci in jeklen, pobarvan perforiran okvir, ki daje panelu robusten izgled, istočasno pa povezuje sistem materialov v celoto in nam omogoča preprosto montažo.

Vsi izdelki Crux acoustics so v celoti izdelani v Sloveniji in so iz materialov slovenskih dobaviteljev.

M AP4AP2P

Produkt: AP4

Dimenzije: 605x605x430 (ŠxVxG)

Lastnosti: Trikoten,  ploščat, perforiran, absorber

Frekvenčno območje delovanja: 50Hz-20kHz

Teža: 16 kg

Barva: Črna (Standard)

Montaža: Enostavna, z vijaki, v kote

Embalaža: Folija, Karton

 

 

Cena: —€

Cena z 22% DDV: —€

Za ceno piši na info@crux-acoustics.si, ali pokliči na 041 321 952

Opis lastnosti

Akustični panel Crux Acoustics AP3 in AP4 sta klasične izvedbe s standardnimi prednjimi dimenzijami in zapolnjenim zadnjim delom ter povečano perforacijo za povečano absorbcijo zvoka.

S panelom bomo uredili zvokovne anomalije v kotih, od koder prihajajo in kjer se načeloma »nabirajo« najnižje frekvence.

Namembnost

Ker je osnovna plošča trikotnik, pomeni, da ima odzadje dodatno zapolnjeno s polnilom za absorbcijo zvoka in je izrecno namenjen za montažo/postavitev v kote. Le izjemoma ga lahko postavimo tudi prosto v prostoru, predvsem tam, kjer se pojavlja pretirano nabiranje nizkih frekvenc  in jih ta panel zelo uspešno absorbira.

Zelo velika učinkovitost teh panelov je takrat, ko so koti popolnoma zapolnjeni s paneli.

Paneli so primerni za uporabo v vseh prostorih, kjer je potrebno urediti akustiko, npr. v nadzornih studijih, vokalno snemalnih studijih, instrumentalno snemalnih studijih, radijskih studijih, glasnih sobah, sobah za poslušanje glasbe, predavalnicah, dvoranah, učilnicah, knjižnicah, itd.

Material

Materiali iz katerih so izdelani paneli so jekleno-pocinkanana pločevina za ogrodje, razne tkanine in

“filtri”, ter akustične snovi. Vse so zdravju neškodljivi materiali.

Vsi izdelki Crux acoustics so v celoti izdelani v Sloveniji in so iz materialov slovenskih dobaviteljev.

Barve

Standardna barva je črna. Po  predhodnem naročilu pa je mogoče dobiti vse barve po RAL lestvici. Barve so sijajne ali mat.

Paneli so barvani s posebno elektrostatično barvo, ki je “zapečena” na pločevino in tako veliko bolj odporna na vlago, toploto in praske.

Montaža/pritrditev

Montaža panelov na vertikalno steno je enostavna. Najpogosteje jih preprosto položimo na tla in postavimo enega na drugega do stropa. V primeru, da je panelov manj, pa jih z vijaki in zidnimi vložki zmontiramo s sredino panela v višini izvora zvoka. Zato je potrebno ob naročilu panelov naročiti še vijake in zidne vložke posebej.

Za montažo panelov na strop  je potrebno nekoliko več dela. Priloženi so nosilci, ki jih pritrdimo na strop. Omogočajo nam čim manjši razmik med panelom in steno. Nato pa panel zapeljemo po nosilcih. Zahtevana je nekoliko večja natančnost montaže nosilcev na strop.

This post is also available in: English, German