Akustični Ravni Absorber Panel – AP1

angl. Flat trap, Flat Absorber

Akustični panel omogoča prostorom akustično urejanje in zniževanje hrupov s pomočjo absorbiranja »vpijanje« zvoka. Pomembni so, kadar imamo ravne površine, od katerih se zvok odbija v vse smeri, pri tem pa povzroči anomalije v zvoku. Preprosta montaža na stene, stropove ali kote nam omogoča, da svoj prostor spremenimo v ušesom prijazen prostor. Primerni so za nameščanje v kontrolne sobe, snemalne studije, glasne sobe, radijske studije, predavalnice, dvorane, učilnice in druge prostore. Prijeten zunanji izgled in postavitev panela nam bosta dala prijeten občutek bivanja in hkrati popestrila prostor.

Paneli so izdelani iz več različnih materialov, kot so na primer materiali z absorbcijskimi lastnostmi, akustične tkanine, razne podloge in jeklen pobarvan perforiran okvir, ki daje panelu robusten izgled, hkrati pa povezuje sistem materialov v celoto ter nam omogoča preprosto montažo.

Vsi izdelki Crux acoustics so v celoti izdelani v Sloveniji in so iz materialov slovenskih dobaviteljev.

M AP1AP1P

Produkt: AP1

Dimenzije: 605x1205x105 (ŠxVxG)

Lastnosti: Raven, ploščat, perforiran, absorber

Frekvenčno območje delovanja: 50Hz-20kHz

Teža: 17,5 kg

Barva: Črna

Montaža: Enostavna, z vijaki, na ravne stene

Embalaža: Folija, Karton

 

Cena: —€

Cena z 22% DDV: —€

Za ceno piši na info@crux-acoustics.si, ali pokliči na 041 321 952

Opis lastnosti

Akustični panel Crux Acoustics AP1 in AP2 sta klasične izvedbe s standardnimi zunanjimi dimenzijami ter povečano perforacijo za povečano absorbcijo zvoka.  Možno ga je uporabiti za montažo na vertikalno in horizontalno steno (strop) ter tudi v kot.

S panelom bomo uredili zvokovne anomalije, ki se pojavljajo zaradi odbojev in morebitnih nastalih hrupov, povečanje ali zmanjšanje aplitude neke frekvence, fazne zamike itd. Naš prostor bo tako prijetnejši za bivanje, poslušanje glasbe, zmanjšani bodo hrupi in odboji, ki jih poznamo kot odmevi, itd.

Namembnost

Paneli se primerni za uporabo v vseh prostorih, kjer je potrebno urediti akustiko. Primerni so za: nadzorne studjie, vokalno snemalne studije, instrumentalno snemalne studije, radijske studije, sobe za poslušanje glasbe, predavalnice, dvorane, učilnice, knjižnice, itd.

Material

Materiali iz katerih so izdelani paneli so jekleno-pocinkanana pločevina za ogrodje, razne tkanine in

“filtri” ter akustične snovi. Vse so zdravju neškodljivi materiali.

Vsi izdelki Crux acoustics so v celoti izdelani v Sloveniji in so iz materialov slovenskih dobaviteljev.

Barve

Standardna barva je črna . Po  predhodnem naročilu pa je mogoče dobiti vse barve po RAL lestvici. Barve so  sijajne ali mat.

Paneli so barvani s posebno elektrostatično barvo, ki je “zapečena” na pločevino in tako veliko bolj odporna na vlago, toploto in praske.

Montaža/pritrditev

Za montažo panelov na steno je potrebno uporabiti L vijake in zidne vložke.

Za montažo panelov na strop je potrebno uporabiti J vijake in vezne ploščice.

s4s6

Montaža je zelo enostavna. Prenesemo mere iz načrta na steno, izvrtamo luknje, vstavimo zidni vložek in privijemo L vijak. Nato obesimo panel.

Optimalna namestitev panela je približno 10cm oddaljenosti od stene, razporeditev pa po izračunu glede na prostor in odboje, razen v primerih, ko je število panelov nasičeno. Takrat se razporeditev nekoliko spremeni.

Ob naročilu je potrebno posredovati podatke kam boste panele montirali (na steni ali na strop).

s2 s3 s1

This post is also available in: English, German